“EN WAT DOE JIJ?” NOU, KIJK, JA, EH….

De vraag waarvan je weet dat hij gaat komen! Je bent ondernemer en bezoekt regelmatig netwerken of nog spannender potentiële klanten om jezelf te presenteren. Je komt in gesprek met nieuwe mensen en in een dergelijke setting komt de vraag “en wat doe jij?” al snel voorbij. Nu is de vraag, komt het als een overval en moet je zoeken naar de juiste woorden of weet jij wat je doet én kun je dat heel concreet vertellen?

Regelmatig kom ik ondernemers tegen die het toch wel lastig vinden om vooral concreet te vertellen wat ze doen. Of anders gezegd, waar zij hun (ideale) klanten mee helpen. Welke problemen los je op, wat levert het op én uiteindelijk vertaald dat zich naar het echte product of de dienstverlening. De kunst van de juiste woorden bij elke presentatie, maken dat iemand het interessant genoeg vindt om te blijven luisteren. Om er vervolgens iets mee doen en dat is natuurlijk wat je wilt als ondernemer of ‘zender’ in dit geval.

Stel jezelf even deze situatie voor;
Vraag: “en wat doe jij?”
Antwoord: “ik ben kledingadviseur”
Reactie: “oh leuk…”  (…en weg is het momentum)

Zelfde situatie, maar dan indrukwekkend;
Vraag: “en wat doe jij?”
Antwoord: “ik zorg dat mensen stralen als een ster!”
Reactie: “Cool, maar wat doe je dan precies?” (…en daar gaat het om!)

In het tweede voorbeeld komt er gegarandeerd een vervolgvraag op jouw indrukwekkende reactie! Je hebt dus de aandacht en kunt vervolgens vertellen wat je doet voor jouw klanten. Dus bedenk voor jezelf eens wat jouw antwoord zou zijn op de vraag “en wat doe jij?”.

Vind je het lastig en worstel jij met het vinden van de juiste woorden voor jouw presentatie. Of het nu tijdens een netwerkgelegenheid is, wanneer je regelmatig mag pitchen voor jouw bedrijf óf het moment dat de druk nog groter wordt, omdat je op een podium jouw verhaal mag vertellen. Logisch, maar wees gerust met het juiste inzicht, een goede structuur en gemak zorg ik ervoor dat je staat te shinen tijdens jouw moment!

Kortom het wordt een blije-gezichten-moment, voor jou als presentator, maar ook voor het ‘publiek’.

Wil je weten hoe ik dat doe? De Verhaalmaker helpt jou daarbij.

Schrijf je in voor regelmatige presentatietips!

MEEST RECENTE BLOGS

Ga terug naar blogs
2020-10-24T10:48:10+00:00
Ga naar de bovenkant