IK BEN NIET VAN DE SNOERTJES…

Ik blijf mij regelmatig verbazen over het feit, hoe afhankelijk mensen zijn van ‘snoertjes’. Of beter gezegd, hoe ze het moment van presenteren laten afhangen van de bekende ‘snoertjes’. Natuurlijk brengt het hilarische situaties met zich mee op het moment zelf (voor mij dan), maar niet voor de persoon in kwestie. Daar stijgt de temperatuur, terwijl het publiek als een stel hongerige leeuwen heen en weer sluipen door de zaal. Wachtend op het moment…dat het eindelijk gaat beginnen.

Ik heb het natuurlijk over de kabels die ervoor moeten zorgen dat jouw presentatie vanaf een laptop, via een beamer op een groter scherm geprojecteerd wordt. Of de meest simpele versie, van de laptop naar een LCD-scherm. In al die gevallen blijft het een spannend moment, doet-ie-het of doet-ie-het-niet!

Hieronder een paar tips om dit ongemakkelijke moment voor de start van je presentatie te voorkomen:

  1. Afhankelijk van hoe belangrijk jij het vindt; bel de locatie óf beter nog, bezoek de locatie zelf. Dan kun je direct testen of alles werkt. Een mooi voordeel hierbij is dat je de locatie/ zaal al even hebt gezien.
  2. Heb je een Apple laptop/ product? Neem dan altijd je eigen ‘verloopstekkertje’ mee! Ze zijn er verschillende vormen, met HDMI en/of VGA poort. Zo kun je altijd de juiste verbinding maken.
  3. Sluit alle kabels/ techniek/ geluid & licht zaken op tijd aan, zodat je circa 30 min. voor het moment van presenteren de zaal klaar hebt. Dan kun je je rustig voorbereiden op het ontvangst van jouw publiek.
  4. Ben je zelf A-technisch? Laat iemand je helpen die er wel kaas van gegeten heeft en test samen of alles werkt.

Je voorkomt hiermee een hoop gedoe en stress op het moment zelf.

Laat je niet verrassen tenzij je de titel ‘Ik ben niet van de snoertjes’ wilt dragen, maar of dat hetgeen is, waar ze jou als spreker nou van moeten herinneren…?

Succes bij jouw volgende moment van presenteren!

Schrijf je in voor regelmatige presentatietips!

MEEST RECENTE BLOGS

Ga terug naar blogs
2020-10-24T10:51:35+00:00
Ga naar de bovenkant