Presenteren met presenter

Als je gaat presenteren en je maakt gebruik van een presentatie, beloof mij dan één ding?

Gebruik een presenter!

Daarmee ben je zo vrij als een vogel om te bewegen door de zaal én houd je zelf de regie in handen!

Hoe vervelend is het, als je niet verder dan 20 cm kan bewegen, omdat de muis aan een draadje zit of elke keer moet knikken naar iemand anders of erger nog, zeggen dat de volgende slide in beeld mag komen.

Dit leidt totaal af van het verhaal en het komt niet professioneel over!

Er zijn verschillende varianten te koop. De simpele varianten hebben een klik én vaak ook een aanwijsfunctie via een laser. Let op dat aanwijzen met een laser, niet werkt op een LCD-scherm.

Het is handig om er een te kiezen die ook een ‘muisfunctie’ heeft. Zo kun je op afstand altijd video’s makkelijk starten en stoppen of bepaalde koppelingen aanklikken.

Daarnaast is het slim om vóór je begint met de presentatie het gebruik van een presenter even oefent. Zodat het een natuurlijke beweging wordt die niet opvalt en je blind de knoppen kunt bedienen!

Zeg nu eerlijk, met de afstandsbediening thuis lukt het ook om blind te tv of Netflix aan te zetten!

Als je je eigen presenter meeneemt hoeft dat natuurlijk niet, maar ik zie te vaak gebeuren dat mensen het moment dat ze het podium op stappen, dan voor het eerst oefenen met een ‘onbekende’ presenter. Zonde, want doet afbreuk aan de eerste indruk.

De Presentatiemaker helpt mensen hun verhaal te vertellen met de juiste presentatie!

Direct contact: 06 – 40 15 63 84

Meest recente berichten