STAP 1 – BEGIN OP PAPIER

Stel, je wordt gevraagd om een presentatie te komen geven over jouw bedrijf aan een groep potentiële klanten. Spannend, leuk én een fantastisch moment voor jouw volgende presentatie. Wat is dan het eerste dat je gaat doen in het kader van een goede voorbereiding? Oh ja, met andere woorden, dit werkt dus goed wanneer je er echt de tijd voor neemt. En niet denkt en zit in de modus van, ‘dat doen we wel even vanavond voorbereiden voor morgenochtend’.

Stap 1 – begin op papier

Nee, je gaat er nu echt werk van maken en zorgen dat het effectief en indrukwekkend wordt. Zodat jouw eerstvolgende presentatie aansluit bij het moment van presenteren. Met als resultaat dat het meer winst oplevert (nieuwe klanten, blije gezichten, vul maar in…).

Voorbereiding
Plan 1 – 1,5 uur tijd in de agenda, ga er even goed voor zitten, pak een stapel papier/ post-it’s, stiften en vraag een collega om aan te schuiven. Bepaal het doel van jouw presentatie en verplaats je even in het publiek, waarvoor jij mag presenteren. Vanaf dit punt, schrijf je alle onderwerpen uit jouw presentatie uit op papier. Geen hele verhalen, maar steekwoorden. Wanneer je alles hebt uitgeschreven, bekijk je de briefjes en bepaal je de juiste volgorde in opbouw van jouw verhaal. Door dit hardop uit te spreken en het verhaal aan elkaar te praten, kom je er snel genoeg achter of de volgorde klopt.

Relevantie van de content
Zo niet? Dan is het heel makkelijk om de volgorde nu aan te passen en te komen tot een goedlopend verhaal. Jouw collega kan uitstekend helpen als sparringpartner, zodat jij je niet blind staart op één invalshoek. Dat laatste is ook fijn om samen te beslissen of een bepaald onderdeel écht relevant is voor jouw verhaal, voor dit specifieke moment. Op die manier kun je namelijk filteren op de juiste content.

Tevreden? Het resultaat is een concrete basis voor jouw presentatie. Ik noem het een blauwdruk. Hoe zou jij het noemen? Ze zeggen wel eens dat de beste ideeën op een bierviltje uitgetekend worden, toch? Op deze manier ben ik ervan overtuigd dat jouw volgende presentatie, effectief en indrukwekkend wordt.

Met als resultaat, dat jouw volgende presentatie meer winst gaat opleveren.
Ik geloof daar wel in. Stel dat je nu ter ondersteuning aan jouw verhaal nog een toffe fysieke presentatie wilt maken? Gebruik dan jouw blauwdruk als handvat hiervoor! Wil je het maken van de presentatie liever uitbesteden? Dat kan natuurlijk ook, wij maken er graag een professionele presentatie van!

Succes met jouw voorbereiding!

Wil je liever direct met ons aan de slag? We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Bel voor een afspraak of stuur een bericht.

Schrijf je in voor regelmatige presentatietips!

MEEST RECENTE BLOGS

Ga terug naar blogs
2020-10-24T10:26:15+00:00
Ga naar de bovenkant